Wanneer een team goed functioneert is er sprake van samenwerking, echter ook bij goed draaiende teams kan het op een gegeven moment ergens gaan haperen. Dit komt doordat ieder lid van het team een eigen persoonlijkheid heeft met een eigen drijfveer. Waar de een het wil bepalen wil de ander juist meer samenwerken, waar de een ziet wat er nog te verbeteren valt ziet de ander wat er allemaal al bereikt is. Bestaat dit systeem wat langer dan kan er een disbalans optreden en wordt de goede samenwerking van eerder bedreigd.

Inzicht krijgen in ieders persoonlijke drijfveer en rol kan de balans weer herstellen. Krijgt men door hoe de drijfveer van henzelf en de andere leden van het team werkt dan zie je begrip komen en de communicatie verbeteren.
Tevens zie je doordat er meer zelfkennis is, er meer begrip voor elkaar komt, waardoor de teamleden beter kunnen omgaan met feedback van elkaar. Ook zal de samenwerking binnen het team hierdoor duurzaam verbeteren.

Team coaching is altijd maatwerk. Er zal altijd eerst overleg zijn met de opdrachtgever zodat het programma op het team afgestemd is. Het programma heeft z’n basis in het coachen op drijfveren waarbij we eerst de onbewuste drijfveren van de teamleden in kaart brengen. Vervolgens wordt er bekeken waar het team behoefte aan heeft en wat dit voor ieder teamlid individueel betekent.