Jan Noort

Ik heb Technische Wiskunde gestudeerd in Delft. Mijn diploma heb ik in 1987 behaald. Ik heb ooit voor Technische Wiskunde gekozen omdat ik graag in teams wilde werken, daarbij is wiskunde voor mij geen doel op zich, maar een middel, waarmee ik in een team de verbindende factor kan zijn. En kan meehelpen om oplossingen te vinden voor bepaalde vraagstukken. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring met het ontwikkelen van wiskundige modellen op het gebied van het waterbeheer. Hierbij werk ik voornamelijk in teams. Dat doe ik zowel in de rol als software ontwikkelaar als in de rol van projectleider. Dit alles doe ik vanuit het bedrijf, waar ik samen met mijn twee partners eigenaar van ben.
Op een gegeven moment ben ik samen met mijn vrouw, Hanneke, gestart met de opleiding tot V-Cirkel coach. Deze opleiding bestaat uit 25 blokken van 2 dagen per maand. Tijdens de opleiding word je zelf gecoacht en leer je anderen coachen. Nu heb ik een Post HBO diploma en ben ik geregistreerd V-Cirkel coach.

Ik heb tijdens de opleiding geleerd hoe zeer ik in mijn eigen cirkel rondjes draai. Dit was vaak erg confronterend, omdat je drijfveer zo intens met je hele wezen is verweven. Anderzijds heeft mijn drijfveer me wel gebracht, waar ik nu sta en zie ik ook dat met mijn ‘handicap’ ook een aantal kernkwaliteiten komen, die ik inzet om prettig te kunnen leven. Daarbij heb ik, nu ik bewust ben van mijn drijfveer, ook een keuze gekregen om mijn kernkwaliteiten gericht in te zetten (of niet) en om niet in mijn valkuil te stappen.